Menu
Novinky a akcie e-mailom
✅ Chcete od nás zľavu na Váš prvý nákup❓
Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).
Novinky
Ako správne čistiť kartušový filter vo vírivke

Ako správne čistiť kartušový filter vo vírivke   Starosti okolo čistej a nezávadnej vody vo vírivke sa často môžu zdať väčšie ako v skutočnosti sú. Správna starostlivosť o vodu nie je žiadna veda, stačí si zapamätať základné kroky a tie pravidelne dodržiavať. Pokiaľ...

viac
Nový showroom víriviek Hanscraft na Záhorí

  Ak ste aj vy milovníci wellness aktivít a uvažujete o kúpe vírivej vane alebo sauny. Otvorili sme pre vás nový showroom víriviek a sáun na Záhorí!   Naša novootvorená predajňa v Kopčanská 35, 908...

viac
České sauny s dušou od majstrov stolárov

České sauny s dušou od majstrov stolárov Sauny Hanscraft sú dôkazom toho, že české ručičky sú zlaté. Povedali sme si, načo dovážať sauny zo zahraničia, keď máme možnosť vyrobiť si ich...

viac

Ako grilovať v keramickom grile KAMADO

Pridané: 11.04.2018

Metódy grilovania v záhradnom grile zahrňujú priame grilovanie, nepriame grilovanie, pomalé grilovanie a údenie v grile. Všetky vaše gastro techniky a požiadavky na grilovanie na záhrade alebo v altáne splní jedinečný záhradný keramický gril Kamado na drevené uhlie a potreby na grilovanie.

Metóda grilovania: Priame grilovanie.
Metódy grilovania zahrňujú zakladé priame grilovanie, ktoré Vám pravdepodobne nemusíme veľmi predstavovať. Pod týmto pojmom sa takmer všade na svete myslí klasické záhradné grilovanie na záhrade alebo v altáne, pri ktorom umiestnite pokrm priamo nad zdroj žiaru, nad ktorým sa tepelne upraví. Pri priamom grilovaní sa využíva vysoká teplota cca. 200° C. Tento spôsob je vhodný na rýchlu prípravu tenkých alebo menších kusov potravín v záhradných griloch. Typické potraviny vhodné pre priame grilovanie sú steaky, kuracie prsia, rybie filety, zelenina, huby, pečivo, a pod.

 

Aké uhlie použiť na grilovanie?
Pri grilovaní používajte kvalitné drevené grilovacie uhlie, ktoré horí dlho a intenzívnym žiarom. Drevené uhlie z našej ponuky je tvrtdých drevín z Indonézie, ktoré zaručujú vysokú výhrevnosť, homogénnu teplotu a grilovacie uhlie je kvalitne ručne vytriedené s nízkym obsahom prachových častíc.

 

Záhradný gril Kamado

 

Metóda grilovania: Nepriame grilovanie.
Nepriame grilovanie je vhodné na prípravu tuhších alebo väčších potravín, ktoré by sa pri priamom grilovaní mohli pripáliť, než by boli tepelne upravené. Nepriame grilovanie je možné len na záhradných griloch s vekom. Ako názov metódy napovedá, jedná sa o grilovaní, kedy sa potraviny neumiestňujú nad priamy žiar, ale mimo neho. Veko grilu je zaklopené a tým je zabránené úniku tepla z grilu. Gril potom svojou funkciou pripomína horkovzdušnú rúru alebo pec. Teplota pri nepriamom grilovaní sa pohybuje medzi 110 – 225° C. Táto metóda sa používa na grilovanie bravčového pliecka, celej morky a kurčaťa na keramickom stojane na kurča, hovädzích a bravčových rebierok, celého lososa, hovädzej roštenky alebo pizze a pečiva na pizza kameni. Nepriame grilovanie sa odporúča aj na grilovanie tuhšieho hovädzieho masa, ktoré sa musí pripravovať pozvoľne na nízkom žiari uhlia.

 

Grilovanie v záhradnom grile Kamado z keramiky

 

Metóda grilovania: Pomalé grilovanie.
“Barbecue” v jeho pravej forme je dlhá a pomalá tepelná úprava mäsa pri nízkej teplote a za prítomnosti dymu. Zdroj tepla je mimo mäsa vďaka kameňu na nepriame grilovanie. Barbecue pochádza z karibskej oblasti. Pravé barbecue sa praktizuje najmä v USA – Texas, Kansas City, Memphis a celý juh USA. V našej ponuke grilovacieho príslušenstva nájdete špeciálny grilovací kombinovaný rošt s pizza kameňom a kameňom na nepriame grilovanie v jednom. Dnešným trendom na americkej barbecue je práve gril s keramickou spaľovacou komorou – u nás ponúkaný pod značkou Kamado. Ak hovoríme o pomalej tepelnej úprava, myslíme tým naozaj “pomalá”. Majstri grilu z Kansas City pripravujú “Baby Back” rebrá šesť hodín a bravčové pliecko napríklad aj 10 – 12 hodín. Pri nízkej teplote 110 až 160° C. Ak sa bavíme o barbecue, bavíme sa väčšinou o príprave väčších a veľkých kusov mäsa. Barbecue je tiež vhodné pre tuhé kusy mäsa ako sú niektoré rezy rebier. V USA sú 3 základné rezy bravčových rebier – Baby, Back Ribs, St. Louis Ribs a Spare Ribs.

 

Metóda grilovania: Údenie v grile.
Údenie v záhradnom grile na drevené uhlie je špecifickým druhom nepriameho grilovanie, ktoré zvyčajne prebieha za nízkej až strednej teploty medzi 60 – 110° C a za prítomnosti značného množstva dymu z drevených lupienkov na údenie. Hlavnou zásadou zaúdenia je nižšia teplota, pozvoľná príprava a dostatok dymu. Typické potraviny vhodné k zaúdenia sú kusy hrude, bravčové pliecko, rebierka, tofu (áno, skutočne myslíme tofu), losos, bravčové mäso a ryby. Dym v grile môžete generovať drevenými peletami, drevenými lupienkami na údenie v grile alebo drevenými trieskami namočenými vopred vo vode.

Prezentačné video nášho keramického grilu Kamado Ceramic prezetovaného anglickou firmou SteakStones:



Späť na zoznam článkov
Zatvoriť

K článku neboli pridané žiadne komentáre vložiť nový komentár